Maa-artisokka

732017_93132_0.jpgMaa-artisokkaa 0,5kg (hinta 3,50 €) ja 1 kg (hinta 7 €) pakkauksissa. Isommat erät sopimuksen mukaan.
Tuotteet noudettavissa suoraan tuottajalta, toimitukset sopimuksen mukaan.

Maa-artisokka raakana on lähes mauton. Kypsien maa-artisokkien makeus on peräisin inuliinista, joka ei vaadi insuliinia hajotakseen. Maa-artisokka sopiikin siis hyvin myös diabeetikkojen ravinnoksi.

Maa-artisokkaa käytetään useimmiten sosekeitoissa. Kokeile sitä maustamaan perinteistä perunamuusia - jo pienikin määrä maa-artisokkaa antaa muusille juhlavan maun, ja se sopii muusiin myös porkkanan kera. Maa-artisokka on myös herkkua viipaloituna ja voissa pannulla paistettuna, vain suola mausteenaan ja se antaa erinomaisen maun liha-, kala- ja kasvisliemien mausteena.


Vinkki viherpeukaloille:

Jos haluat kokeilla maa-artisokan kasvatusta, voit ostaa meiltä isokoista istukasmukulaa aikaisin keväällä maahan laitettavaksi. Maa-artisokka on rotevakasvuinen, reilusti yli 2 metriä korkeaksi kasvava, perunan tapaan viljeltävä kasvi, joka tuottaa runsaan mukulasadon. VIljelyksessämme on runsassatoinen ja kukkiva, vanha kanta.

Varoituksen sana: maa-artisokkaa on hankala saada hävitettyä maasta, kun sen kerran istuttaa. Se lähtee kasvuun pienistä maavarren palasistakin, vaikka varsinaiset mukulat olisi kerätty syötäväksi.

Kokeile vaikkapa näitä reseptejä.

Maa-artisokka.jpgMaa-artisokkapelto.jpg


Lisätietoa maa-artisokasta:
Ravintopitoisuudet:


FirstMagic 4.1