Myymme viljelemäämme puhdistettua ja kuivattua härkäpapua (lajike Kontu).
Papu on viljelty ilman keinolannoitteita ja torjunta-aineita.
Valmiit pakkauskoot (muita kokoja tilauksesta):
Kuoreton rae, gluteeniton |
0,5kg (4 €) ja 1 kg (7 €) |
Kokonainen |
0,5 kg (2,50 €) ja 1 kg (4 €) |
Kuoreton jauho, gluteeniton |
0,5 kg (5 €) ja 1 kg (9 €) |
Tuotteet noudettavissa suoraan tuottajalta, toimitukset sopimuksen mukaan.
Härkäpapuamme on saatavana myös seuraavista myymälöistä:
- markkinatapahtumista eri puolilta Etelä-Suomea, katso tuosta oikean laidan listauksesta ja fb-sivultamme.
Myös suurtalouksille, pakaten 2 kg pakkauksiin tai säkkitavarana.
Härkäpapu sopii myös eläinten rehuksi. Kysy tarjousta!
Välitämme Koivunalhon makealupiinijauhoa ja -pastaa (Luomu) ja Huljalan Tupalan öljyhampunsiemeniä sekä Ankkurin tyrnituotteita ja Krannin viljatuotteita.
Härkäpapu on vanha välillä unohduksissakin ollut viljelykasvi. Suomen oloissa hyvin kasvava härkäpapu on valkuaisainepitoisuutensa ansiosta varsinaista terveysruokaa. Hyvän makuinen härkäpapu sisältää yli 30 prosenttia proteiineja ja sopii käytettäväksi monenlaisiin ruokiin ja myös naposteltavaksi.
Kuivattua härkäpapua on liotettava (12 tuntia, kokonainen) ja keitettävä (n. 30 minuuttia) ruoansulatukselle haitallisten lektiinien poistamiseksi. Raetta ei ole välttämätöntä liottaa etukäteen, jos sitä keitetään tuoanvalmistuksen yhteydessä puolisen tuntia. Puolen tunnin esiliotuksella keittoaikaa voi lyhentää pariinkymmeneen minuuttiin.
Härkäpapu sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja kokeile sitä myös leivontaan. Voit valmistaa perinteisen hernesopan tapaan maittavaa härkäpapurokkaa, liottaa pavut sosekeiton pohjaksi, lisätä muihinkin keittoihin ja kastikkeisiin.
Rakeeksi rouhittu härkäpapu sopii hyvin myös makaroni- ja kaalilaatikoihin, erilaisiin pihveihin, hummukseen ym. Keitetyt ja maustetut kokopavut (esim. valkosipuli-sitruunamarinadi) sopivat lisäkkeiksi ja salaatteihin. Vain mielikuvitus on rajana, kokeile!
Aluksi voit kokeilla esim. jotain näistä resepteistä.
Härkäpapurakeesta:
Huom. kastikkeissa rouhittu härkäpapu saostaa liemen, erillistä suurustetta ei tarvita.
Kokonaisesta härkäpavusta:
Ravintopitoisuudet: |
|
|
|
Kuivattu papu, 100 g: energiaa hiilihydraatteja rasvaa proteiinia kuitua kaliumia kalsiumia rautaa niasiinia foolihappoa
Kuorittu kuivattu papu, 100 g: energia hiilihydraatti rasva proteiini |
1583 kJ (378 kcal) 58,3 g 2,6 g 30,4 g 2,4 g 320 mg 48 mg 0,7 mg 1,3 mg 145 µg
1673 kJ (400 kcal) 58,5 g 2,1 g 35,5 g |