Härkäpapu

Harkapapupussit_IMG_6220.jpg732017_92149_0.jpg
Myymme viljelemäämme puhdistettua ja kuivattua härkäpapua (lajike Kontu).
Papu on viljelty ilman keinolannoitteita ja torjunta-aineita.

Valmiit pakkauskoot (muita kokoja tilauksesta):
Kuoreton rae, gluteeniton
0,5kg (4 €) ja 1 kg (7 €)
Kokonainen
0,5 kg (2,50 €) ja 1 kg (4 €)
Kuoreton jauho, gluteeniton
0,5 kg (5 €) ja 1 kg (9 €)
Tuotteet noudettavissa suoraan tuottajalta, toimitukset sopimuksen mukaan.
Härkäpapuamme on saatavana myös seuraavista myymälöistä:
- Lopen Tokmannilta Pehtoorista
- Pelto-Seppälän tilapuodista
- markkinatapahtumista eri puolilta Etelä-Suomea, katso tuosta oikean laidan listauksesta ja fb-sivultamme.
Myös suurtalouksille, pakaten 2 kg pakkauksiin tai säkkitavarana.
Härkäpapu sopii myös eläinten rehuksi. Kysy tarjousta!

Välitämme Koivunalhon makealupiinijauhoa ja -pastaa (Luomu) ja Huljalan Tupalan öljyhampunsiemeniä sekä Ankkurin tyrnituotteita ja Krannin viljatuotteita.

1712017_131714_0.jpgPapupelto.jpg

Härkäpapu on vanha välillä unohduksissakin ollut viljelykasvi. Suomen oloissa hyvin kasvava härkäpapu on valkuaisainepitoisuutensa ansiosta varsinaista terveysruokaa. Hyvän makuinen härkäpapu sisältää yli 30 prosenttia proteiineja ja sopii käytettäväksi monenlaisiin ruokiin ja myös naposteltavaksi.

Kuivattua härkäpapua on liotettava (12 tuntia, kokonainen) ja keitettävä (n. 30 minuuttia) ruoansulatukselle haitallisten lektiinien poistamiseksi. Raetta ei ole välttämätöntä liottaa etukäteen, jos sitä keitetään tuoanvalmistuksen yhteydessä puolisen tuntia. Puolen tunnin esiliotuksella keittoaikaa voi lyhentää pariinkymmeneen minuuttiin.

Härkäpapu sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja kokeile sitä myös leivontaan. Voit valmistaa perinteisen hernesopan tapaan maittavaa härkäpapurokkaa, liottaa pavut sosekeiton pohjaksi, lisätä muihinkin keittoihin ja kastikkeisiin.
Rakeeksi rouhittu härkäpapu sopii hyvin myös makaroni- ja kaalilaatikoihin, erilaisiin pihveihin, hummukseen ym.  Keitetyt ja maustetut kokopavut (esim. valkosipuli-sitruunamarinadi) sopivat lisäkkeiksi ja  salaatteihin. Vain mielikuvitus on rajana, kokeile!
Aluksi voit kokeilla esim. jotain näistä resepteistä.

Härkäpapurakeesta:

Huom. kastikkeissa rouhittu härkäpapu saostaa liemen, erillistä suurustetta ei tarvita.

Kokonaisesta härkäpavusta:

Lisätietoa härkäpavusta:

Ravintopitoisuudet:
Kuivattu papu, 100 g:
energiaa
hiilihydraatteja
rasvaa
proteiinia
kuitua
kaliumia
kalsiumia
rautaa
niasiinia
foolihappoa


Kuorittu kuivattu papu, 100 g:
energia
hiilihydraatti
rasva
proteiini

1583 kJ (378 kcal)
58,3 g
2,6 g
30,4 g
2,4 g
320 mg
48 mg
0,7 mg
1,3 mg
145 µg
Tiedot Raahen Ekoilua ry:n sivustolta


1673 kJ (400 kcal)
58,5 g
2,1 g
35,5 g

FirstMagic 4.1