”Pientila Vojakkalassa moneen harrastukseen”.
Näin luki Helsingin Sanomien myynti-ilmoituksessa kesällä 1997, ja tähän tartuimme.
Mäntylän tila Lopen Vojakkalassa tarjoaa puitteet niin monimuotoiselle yritystoiminnalle kuin elämisellekin.
Kotitarpeiksi tilallamme kasvatetaan perunaa ja kasviksia. Maa-artisokan viljelyalaa on nostettu ja sitä riittää myös myyntiin tuoreena ja sipsinä, samoin talvivalkosipulia. Kasvihuoneesta tomaattia ja kurkkua riittää sesonkina ohikulkijoillekin. Pihapellon mustaherukaa on myös yli oman tarpeen.
Vuohet ja kanit jalostavat heinämaitten tuotokset maidoksi ja lihaksi.
Kesällä 2016 viljelytoiminta laajeni sukutilalle Riihimäelle. Hirvenojan tilalla tuotetaan luomuna mm. härkäpapua, hernettä, kauraa, vehnää ja heinää.
Kysy tarjousta rehuksi.
Härkäpapua pakataan myös elintarvikkeeksi, katso erilliseltä sivulta lisätietoa.