Taustaa

30.01.2017, 09:03

HenkilöistäMarkku.jpg
MMM, agronomi (maatalousteknologia, kodin teknologia)
Markku Hirvenoja
Ideoija, taittaja, kuvaaja, kuvankäsittelijä, GPS-asiantuntija, verkkotunnusisännöitsijä, isi, kaivurikuski, "kylähullu"...

Elämäntaiteilija, joka voi innostua melkein mistä tahansa. Pikselit ja resoluutiot ovat hanskassa, luovuutta ja ajatuksia hillittäväksi asti. Pohjana vankka suomen kielen osaaminen; pilkut löytävät paikkansa eikä lauserakenteissa tai yhteenkirjoituksissa ole epäselvää.

Sisko.jpg
MMM, agronomi  (kotieläinten jalostustiede, kotieläintiede)
Sisko Savolainen
Toimittaja, suunnittelija, taittaja, kotiäiti, eläintenhoitaja, kylätiedottaja...

Yrittäjyys antaa vapauden olla milloin mitäkin, tai vaikka vähän kaikkea samanaikaisesti!

Kirjojen ja lehtien kokoamista voisi verrata palapelin rakentamiseen - pienistä palasista syntyy kokonaisuus ja järjestelmällisyys on tässä kova sana!
Myös kirjoittamisessa on hyötyä kokonaisuuksien hahmottamisesta; lehtijuttuja ja toimitettuja tekstejä syntyy tarpeen mukaan niin erilaisista tilaisuuksista, yhdistyksistä, yrityksistä, ihmisistä, ilmiöistä... Kirjoitetulla sanalla on valtaa myös nykypäivänä.


Yhdessä olemme enemmän: kun yhdistetään Markun luovuus ja Siskon järjestelmällisyys, saadaan aikaiseksi toimiva kokonaisuus ja näyttävää  jälkeä suurissakin projekteissa.

Yrityksestä

Päärakennus.jpg
Poronoro perustettiin vuonna 1997 maallemuuton yhteydessä tarjoamaan raamit itsenäiselle toiminnalle omalla tilalla. Harrastuspohjalta lähtenyt lehtien ja kirjojen teko vaihtui leivän tuovaksi työksi, pohjana agronominen ammattiosaaminen omilta erikoistumisaloilta. Nykyisin työnkuvaamme kuuluu myös valokuvaus, kotisivut ja videointia. Kokemusta on lisäksi teippausten ja tekstiilipainatusten suunnittelusta.

Toisena toimialana on maanviljely, tuotannossa on kauraa, ohraa ja härkäpapua, mutta myös muita kasvivaihtoehtoja tutkitaan aktiivisesti. Kotitarveviljelyssä on perunaa, maa-artisokkaa, talvivalkosipulia, kurkkua, tomaattia, kurpitsoita yms. ja eläimistöön kuuluvat vuohet, kanit ja kissat. Vuohenmaitoa tuotamme omiksi tarpeiksi, samoin kaninlihaa. Lemmikki- ja tuotantokaneja myös myymme.

Harrastuksena miehet rakentelevat nojapyöriä ja muuta pyöräilyyn liittyvää, myös huoltaen ja vuokraten polkupyöriä.

Poronoro-nimi
on "pienennys" sukunimestä Hirvenoja (hirvi -> poro, oja -> noro) - porojen kanssa meillä ei siis ole sen enempää tekemistä!
Nimen on keksinyt Ari Tähkävuori (A. Akanakasa)

Yrityksen logon on suunnitellut taiteilija Riitta Förström.